false
278
143
fade
3
2

Vetvice Barn Design Academy

Vetvice verzorgt de volgende lezingen en trainingen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robotmelken 

Het bouwen van een robotstal brengt veel onzekerheid bij veel veehouders maar ook adviseurs met zich mee.

Logisch, want we melken nog relatief kort met robots, dus is er nog veel te leren en te verbeteren. Vetvice verzorgt ook over robotmelken een lezing of training. We hebben inmiddels een ruime ervaring met verschillende stalconcepten en verschillende typen melkrobots.

Ons grootste compliment van een deelnemer: “Jullie verkopen geen robot, maar jullie helpen mij hoe ik in mijn nieuwe stal met een robot kan gaan werken.”

Zaalpresentatie

De stallenbouwadviseurs van Vetvice verzorgen ook zeer succesvolle zaalpresentaties. Aan de hand van zeer veel praktische foto’s, doorlopen zij met hun toegehoor de stappen van het ontwerpen van een stal met toekomst. Een hand-out heeft bij onze presentaties geen zin. De dia’s bevatten voornamelijk foto’s en het ontbreekt u aan tijd om te schrijven. Vanzelfsprekend doen zij dit op de Vetvice-manier: actief, praktisch en heel veel interactie met de zaal. De presentatie duurt circa 2,5 uur. Twee maal een uur presentatie, plus een half uur discussie. 

U betaalt voor deze dagdeelvullende presentatie 795 euro, exclusief 19% btw en exclusief reiskosten. De reiskosten zijn inclusief reistijd en file-risico, en bedragen 0,75 euro per km.

 

Vetvice Certified Barn Designer Course

Engelstalige cursus voor professionals. De cursus is geschikt voor mensen die enige ervaring hebben met bouwen, inrichten en/of het ontwerp van stallen, en die de ambitie hebben om op de bovenste treden van de trap wat betreft stalontwerp te willen staan. Praktische kwaliteit zit in het grote plaatje en de details, plus in de logica voor de mensen die het werk in de stal moeten doen. Lees meer..

Bouwen voor grote koppels koeien

Hoe vertaal ik alle koesignalen en koe-eisen naar stallenbouw? Hoe zorg ik ervoor dat mijn koeien één of twee lactaties langer produceren in mijn nieuwe of verbouwde stal?

Er worden nog dagelijks veel fouten gemaakt en verkeerde bezuinigingen doorgevoerd in stalontwerpen. De eisen van de koe zijn duidelijk. Wij praten dan ook niet meer over koecomfort, maar over koebasics.

In deze training brengen we veehouders en adviseurs op andere ideeën en gedachten. We laten praktische voorbeelden én veelgemaakte fouten zien uit 20 verschillende landen. Wij proberen samen met veehouders te zoeken naar het beste compromis. We kijken dus naar de koe, maar ook naar de veehouder. Het moet betaalbaar zijn en makkelijk te bewerken. En mogelijk moet de stalruimte in de toekomst weer anders worden gebruikt of uitgebreid worden.

Goede gezondheid, welzijn en productie van de koe zijn de basis voor een succesvol bedrijf. Dus bouw een stal die dat mogelijk maakt. “Breng het weiland in de stal.”
De 6 vrijheden van het weiland moeten ook in de stal voorhanden zijn. Dus zorg voor veel voer, water, licht, lucht, rust en ruimte. 

Verder hangt de gezondheid  van de koeien af van goede hygiëne, lage infectiedruk en lage ziekte-insleep. Goede vaccinatieprogramma’s en goed en snel behandelen bij ziekte zijn daarbij een vereiste. Investeer dus ook in handige oplossingen zoals bijvoorbeeld een afkalfruimte, omkleedruimte, goede klauwbekapruimte, selectiepoort en behandelruimte.  

 

Themadag ontwerp en gebruik van zandligboxen voor melkkoeien

Tijdens deze interessante studiedag worden de ins en outs van zandligboxen besproken. En uiteraard de grote voordelen voor de koe.

Er is een open inschrijving voor de themadag, voor meer informatie of om u aan te melden stuur een email naar westerlaan@vetvice.nl.

Citaten van deelnemers:

  • “Ik heb geleerd dat je ruim en goedkoop kunt bouwen.”

 

  • “Het voorkómen van  “wachtende koeien”  is heel belangrijk.”

 

  • “Je wilt een beter zicht op je risicodieren, met name je 2 weken verse koeien.”

 

  • “Als boer ben je al snel geneigd om te zeggen: ja, maar dat kan toch niet. Je moet echter open staan voor nieuwe ideeën.”