Active in over 45 countries

Active in over 45 countries

Active in over 45 countries

Active in over 45 countries

Active in over 45 countries

Active in over 45 countries

Active in over 45 countries

false
283
15
fade
3
2

Nieuws

Het Koesignalencentrum voltooid! 

Met trots constateren wij dat het Koesignalencentrum in Bergharen is voltooid. Op deze sfeervolle locatie verzorgt Vetvice trainingen in samenwerking met een netwerk aan melkveebedrijven in de nabije omgeving.

Op deze wijze kunnen wij onze Nederlandse en internationale gasten op zeer praktijkgerichte wijze trainen, onder uitstekende omstandigheden...

Meer informatie? CowSignals Training Centre

Vetvice-consultant en boekenmaker Jan Hulsen schudt de hand van de Russische Deputy-Minister van Landbouw S. Korolev.

Het Agrobusinessforum van 10 oktober 2010 in Moskou met de presentatie van de Russische edities van Koesignalen en Varkenssignalen.

Koesignalen en Varkenssignalen ook in het Russisch

Op 10 oktober 2010 nam de Russische Deputy-Minister van Landbouw Korolev in Moskou de eerste exemplaren van de Russische uitgaven van Koesignalen en Varkenssignalen in ontvangst. Beide boeken worden zeer goed ontvangen en de verwachting is dat zij een grote bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van het vakmanschap en de betrokkenheid van mensen werkzaam in de Russische veehouderij.

Pers: Koesignalen, Varkenssignalen Rusland

 


 

Training stockmanship (stressvrij koedrijven in Texas)

Texaan Bud Williams is een levende legende op het gebied van de omgang met koeien en andere dieren. Deze bijna tachtigjarige cowboy dreef tienduizenden koeien, schapen, wapiti-herten, schapen en rendieren bijeen en vervolgens waarheen hij maar wilde. Op de boerderij maar ook in ruig gebied, over bruggen, wegen en andere obstakels. In alle rust. Te paard en te voet. Bud verzorgde over de hele wereld trainingen  stockmanship om zijn bijzonder talent en inzichten te verspreiden (www.stockmanship.com). Ook ontwikkelde hij de Bud-box, voor het soepel en stressvrij laden van vee op een vrachtwagen. Reden genoeg voor Joep Driessen en Jan Hulsen om de mogelijk laatste stockmanship training van Bud bij te wonen, op 18-19-20 nov. 2010 in Bowie, Texas. En het was de reis en tijd meer dan waard. Vetvice heeft weer nieuwe inspiratie en inzichten verkregen om de klanten verder te helpen bij de stressvrije omgang met vee. En daar worden koe en boer blijer van.
 

Bud Williams en zijn vrouw/rechterhand Eunice tussen Jan Hulsen en Joep Driessen.


Cursusdata Certified CowSignals Training

Geïnteresseerd in zelf een Koesignalentrainer® worden?

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met joep.driessen@cowsignals.com
 

Lees meer...

From left to right: Nico Vreeburg, Nina von Keyserlingk, Joep Driessen and Jan Hulsen.

Marina (Nina) Von Keyserlingk visits Holland

Nina von Keyserlingk was visiting the CowSignals training center in Bergharen in February 2011. She is a famous Cattle Welfare researcher from UBC Canada, together with Dan Weary. They promote more feed space per cow, based on research. Minimum 70 cm, and 90 cm for precalving and fresh cows. She also promotes more milk for young calves (up to 8 liter) and softer & larger beds for cows. We were visiting a few of our best designed barns and we were sharing ideas for new research.

Kort verslag van de dagtraining "Meer gezondheid, minder antibiotica'"

Op vrijdag 25 mei werden 20 adviseurs bijgespijkerd op het gebied van “Meer gezondheid, minder antibiotica” in het Koesignalencentrum in Bergharen. Veelal dierenartsen en enkele adviseurs uit de melkvee industrie, een studenten en een veehouder hoorden van Nico Vreeburg en Joep Driessen van Vetvice wat wereldwijd de succesfactoren zijn voor gezonde koeien. 3 hele belangrijke succesfactoren werden besproken: Een zachte ruime ligbox, liefst zandbedding of ander los materiaal. Een stress vrije afkalflijn, bij voorkeur 3 weken voor tot 3 weken na afkalven in één ruimte met maximale rust en overzicht. De ruimtes bestaan uit een ruim strohok, of zeer ruime ligboxen. En 1 vreetplek van 75 cm per koe (droge koe 85cm).
 

Hoofd spreker van de dag was Hubert Karreman, dierenarts in Pennsylvania en o.a. via Organic Valley betrokken bij 400 biologische melkveebedrijven in Noord Amerika. Hier worden veelal de koeien zonder antibiotica behandeld. Bij uierontsteking word bijna nooit antibiotica gebruikt. Karreman, die in Amerika geboren is uit NL ouders, had een heel duidelijk verhaal met een aantal interessante alternatieven voor antibiotica. Hij ging vooral in op de serumtherapie. Hier dien je serum van een gezonde koe, met daarin directe afweerstoffen, toe aan de zieke koe. Daarnaast een aantal mogelijkheden met Botanicals, plantaardige producten waarvan de effectiviteit ook in onderzoeken is aangetoond. Ook Karreman benadrukte het belang van de kansen op het gebied van huisvesting en verzorging om ziekte te voorkomen. Karreman was in Nederland voor de 4 daagse Certified CowSignals training en zal ook in Pennsylvania aan de slag gaan met Koesignalen training, voor nog meer gezondheid en nog minder antibiotica.

Karreman en Karreman, spreker Hubert uit Pennsylvania in de US en toehoorder Anita uit Dierenartsenpraktijk Klarenbeek

The Moo News - June 2012

CowSignals nominatie bij MVVO award

 

Dagtraining door Vetvice en Amerikaanse rundveepracticus Hubert Karreman 25 mei 2012

De Amerikaanse rundveepracticus Hubert Karreman is de dierenarts op 60 "organic dairy farms" en werkt parttime voor Organic Valley, een grote nationale biologische cooperatie in noord-oost USA. Hij behandelt o.a. vragen van 400 biologische bedrijven.
Klik hier voor meer informatie en aanmelden...

Experts Weidegang, koeien opdrijven en klauwgezondheid

Op 29 april 2011 had Vetvice een inspirerende en leerzame interne studiedag over seasonal grazing, koeien opdrijven en klauwgezondheid, met als gasten de Nieuw-Zeelandse klauwgezondheidsexpert dr. Neil Chesterton en de Ierse dierenarts/veevoedingsdeskundige dr. Martin Kavanagh. De Vetvice trainers en adviseurs zijn weer beter geïnformeerd over stressvrij opdrijven van koeien, koegedrag in wachtruimtes, koegedrag en mechanische oorzaken van klauwproblemen, en seizoensgebonden afkalven en begrazen.


Chesterton en Kavanagh waren in Nederland op uitnodiging van Vetvice. Gefaciliteerd door Vetvice verzorgde dr. Neil Chesterton tevens drie trainingsdagen voor praktiserende rundveedierenartsen.

Voor meer informatie of een training over klauwgezondheid, of het stressvrij opdrijven van koeien: joep.driessen@cowsignals.com.


Voor meer informatie over wachtruimtes: vreeburg@vetvice.nl of westerlaan@vetvice.nl.

Samenwerking JOZ en Vetvice/CowSignals Training Center