false
275
613
fade
3
2

Arbeidsorganisatie

EFFICIËNT, EFFECTIEF EN PRETTIG WERKEN

Arbeidsorganisatie omvat de volledige inrichting en opzet van het werk op het bedrijf en in de stallen. Dit is een complexe verzameling van aandachtsgebieden, hetgeen blijkt uit het grote aantal namen en managementbegrippen je aantreft in dit managementgebied.

Andere termen die binnen dit managementgebied vallen zijn: standaard werkwijzen (protocollen), personeel, planning, arbeidsefficiëntie, inrichting van arbeidsprocessen en kwaliteit van de arbeid. Veehouders die zichzelf willen ontwikkelen, kiezen ook wel voor scholings- en adviestrajecten met thema's als "personeel en arbeid", "leiderschap en leidinggeven", "arbeidsefficiëntie" en "management van processen en medewerkers".

De Vetvice adviseurs kunnen u vanuit een aantal startpunten van dienst zijn. Dit geldt voor individuele ondernemers, voor studiegroepen, voor het team van medewerkers op een bedrijf en voor iedereen die meer kennis en inzicht wil op dit vlak (zoals andere adviseurs en toeleveranciers).

Bel of e-mail ons als u belangstelling heeft en ook als u uw behoefte niet herkent in onderstaande lijst.
 

Het Rad van het Arbeid

“Iedereen praat over arbeidsefficiëntie, allemaal denken ze daarbij aan iets anders en er is geen gestructureerde totaal-aanpak.” Alle initiatieven om meer melk per gewerkt uur te realiseren tonen één ding duidelijk aan: de praktijk mist goede afbakening van begrippen en goede werklijnen om gestructureerd verder te komen op dit vlak. Wat maakt arbeidsproductiviteit? Is dat een slim ingerichte stal, werken met een planning en standaard werkwijzen, mechanisatie, of in een heel hoog tempo werken?
Lees meer...

Advies- en trainingsthema's 

Op het gebied van arbeidsorganisatie biedt Vetvice veel Dairy Management Trainingen & Lezingen en Dairy Management Consultancy mogelijkheden.